WORLDWIDE BUSINESS TREND Kft.


HPanama

offshore cégalapítás

» Offshore cégek használata

Hozzáadás a könyvjelzőkhöz

Beállítás kezdőlapnak
Panamai offshore cégformák

PANAMAI OFFSHORE CÉG - RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

A részvénytársaságot a helyiek úgy hívják, Sociedad Anónima. Előnye, hogy a részvények kibocsátásához (ellentétben például Magyarországgal) nem szükséges indulótőkét vagy egy meghatározott minimális tőkét befizetni. Egy részvénytársaságnak minimum két tagot kell magában foglalnia és a cégbíróságnál kell bejegyezni. Nincs megszabva, hány részvényesnek kell lenni, lehet csak egy is. A részvények zárt vagy nyílt formában is kibocsáthatóak. Nyílt részvénypiacon bárki részvényessé válhat és ily módon a cég profitjából részesedhet (tőzsdei vagy tőzsdén kívüli részvényszerzéssel). A zárt piacnál előre meghatározott befektetőknek, partnereknek kívánják értékesíteni a részvényeket.

Egy helyi állampolgár szükséges az offshore cégalapításhoz, illetve három vezérigazgató, akik személyét fel kell tüntetni az alapszabályban.

PANAMAI OFFSHORE CÉG – KFT.

A fentiektől valamelyest eltér a korlátolt felelősségű társaság (Sociedad de Responsabilidad). Alapításához két - bármilyen állampolgárságú - tag szükséges. A tagok pénzbeli hozzájárulásai 2.000 $-tól 500.000 $-ig terjedhetnek, ezek alkotják a társaság törzstőkéjét. A társaság tagjainak kötelezettsége csak arra vonatkozik, hogy befizessék a törzstőkét és megadják az esetleges további (szerződésbe foglalt) vagyoni hozzájárulásukat.

PANAMAI OFFSHORE CÉG – BETÉTI TÁRSASÁG

Harmadik cégforma a betéti társaság, vagyis Sociedad en Commandita. Minimum egy tag (beltag) korlátlan vagyoni felelősséggel bír ebben a társasági formában. A kültagok csak a szerződésben rögzített vagyoni betétjeik erejéig vállalnak felelősséget a társaság kötelezettségeiért.