WORLDWIDE BUSINESS TREND Kft.


Panama

offshore cégalapítás

» Offshore cégek használata

Hozzáadás a könyvjelzőkhöz

Beállítás kezdőlapnak
Offshore cégalapítás szabályai

PANAMAI OFFSHORE CÉGEK SZABÁLYOZÁSA

A cégalapítást Panamában a 1927. február 26-i 32. sz. Általános Cégtörvény szabályozza, amely kedvez a nemzetközi üzleti tevékenységeknek is. Az ott bejegyzett offshore cégeknek (akik Panamában nem végeznek üzleti tevékenységet) nem kell adózniuk a nyereség és az osztalék, a bevételek után. A cég tőkéjét a panamai bankokban kamatadómentesen elhelyezheti, a társaságoknak nem kell pénzügyi kimutatásokat, számviteli nyilvántartásokat vezetni. A panamai offshore cég esetén a jegyzett tőke minimuma 10.000 $, ez a világon bármilyen számlán lehet, befizetésének határideje nincs megszabva.

PANAMAI OFFSHORE CÉG SZERVEZETE

Panamában körülbelül két hétbe telik az offshore cégalapítás, szükség van jegyzőkönyv nyilvántartás vezetésére, illetve az offshore részvénytársaságoknál részvénykönyvet kell vezetni, amiben abc-sorrendben szerepelnek a részvényesek nevei és egyéb alapvető adatok (részvényessé válás időpontja, ország – de bemutatóra szóló rézvények esetében ez sem kötelező). Azonban ezeket, a jegyzőkönyvvel együtt, bárhol a világon lehet vezetni.

Panamai offshore cég esetén nem kötelező éves közgyűlést és/vagy igazgatósági ülést tartani. Panamának más országok felé információközlési kötelezettsége nincsen, nincs más országokkal olyan egyezménye, ami a kettős adóztatást kizárná, így a panamai offshore cégek bizalmasság magas fokú. Egy panamai offshore cég igazgatóságához legalább három személy szükséges, nevezetesen az elnök, a titkár, illetve a pénztáros, ezek természetes és jogi személyek is lehetnek. Az elnök nem töltheti be a titkári szerepkört, ezen kívül lehetnek átfedések a tisztségek között, tehát egyvalaki több feladatkört is elláthat.